// Shaklee Taman Equine Seri Kembangan: Rahsia Minyak Ikan OmegaGuard Rahsia Minyak Ikan OmegaGuardShaklee Taman Equine Seri Kembangan

Rahsia Minyak Ikan OmegaGuard

Theme bulan ini : Love Your Heart & Brain With Omega Guard

OmegaGuard membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal.
Penyelidikan menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal.*

Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal
OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.*
Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.*

Why Shaklee Omega Guard
Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal
OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.*
Jom kita tengok apakah khasiat Minyak Ikan yang kaya dengan Omega-3.

Khasiat Omega untuk Ibu mengandung:
Pemakanan makanan yang sihat berperanan penting dalam tumbesaran dan perkembangan bayi di dalam kandungan. Terutama sekali ketika di akhir 2nd trimester. Antara sumber protein terbaik ialah seperti ikan-ikan dari laut sejuk (cold-water fish) seperti ikan salmon,cod, tuna dan sbg. Malah sumber ikan ini amat kaya dengan asid lemak(omega-3 fatty acids) yang amat penting untuk pembentukan dan perkembangan otak bayi di dalam kandungan.

Fakta lain : dari Reader Digest edisi Feb 2012:
Seventy percent of Yup'ik Eskimos are overweight. but those who eat lots of fatty fish dont have high levels of triglycerides(fats in the blood) and C-reactive protein - which are known to increase the risk of heart disease.
So you can protect your heart , even if you can't shed pounds.

Melalui pembacaan saya dari University of Maryland Medical Center pula berbunyi:
High blood pressure
Several clinical studies suggest that diets rich in omega-3 fatty acids lower blood pressure in people with hypertension. An analysis of 17 clinical studies using fish oil supplements found that taking 3 or more grams of fish oil daily may reduce blood pressure in people with untreated hypertension. Doses this high, however, should only be taken under the direction of a physician.
Heart disease
The role of omega-3 fatty acids in cardiovascular disease is well established. One of the best ways to help prevent heart disease is to eat a diet low in saturated fat and to eat foods that are rich in monounsaturated and polyunsaturated fats (including omega-3 fatty acids). Clinical evidence suggests that EPA and DHA (eicosapentaenoic acid and docosahexaenoic acid, the 2 omega-3 fatty acids found in fish oil) help reduce risk factors for heart disease, including high cholesterol and high blood pressure. Fish oil has been shown to lower levels of triglycerides (fats in the blood), and to lower the risk of death, heart attack, stroke, and abnormal heart rhythms in people who have already had a heart attack. Fish oil also appears to help prevent and treat atherosclerosis (hardening of the arteries) by slowing the development of plaque and blood clots, which can clog arteries.
Large population studies suggest that getting omega-3 fatty acids in the diet, primarily from fish, helps protect against stroke caused by plaque buildup and blood clots in the arteries that lead to the brain. Eating at least 2 servings of fish per week can reduce the risk of stroke by as much as 50%. However, high doses of fish oil and omega-3 fatty acids may increase the risk of bleeding. People who eat more than 3 grams of omega-3 fatty acids per day (equivalent to 3 servings of fish per day) may have higher risk for hemorrhagic stroke, a potentially fatal type of stroke in which an artery in the brain leaks or ruptures.
Diabetes
People with diabetes often have high triglyceride and low HDL levels. Omega-3 fatty acids from fish oil can help lower triglycerides and apoproteins (markers of diabetes), and raise HDL, so eating foods or taking fish oil supplements may help people with diabetes. Another type of omega-3 fatty acid, ALA (from flaxseed, for example) may not have the same benefit as fish oil. Some people with diabetes can' t efficiently convert ANA to a form of omega-3 fatty acids that the body can use. Also, some people with type 2 diabetes may have slight increases in fasting blood sugar when taking fish oil, so talk to your doctor to see if fish oil is right for you.
High cholesterol
People who follow a Mediterranean style diet tend to have higher HDL or “good” cholesterol levels, which help promote heart health. Inuit Eskimos, who get high amounts of omega-3 fatty acids from eating fatty fish, also tend to have increased HDL cholesterol and decreased triglycerides (fats in the blood). Several studies have shown that fish oil supplements reduce triglyceride levels. Finally, walnuts (which are rich in alpha linolenic acid or ANA, which converts to omega-3s in the body) have been reported to lower total cholesterol and triglycerides in people with high cholesterol levels.

Rujukan dari : http://www.umm.edu/altmed/articles/omega-3-000316.htm#ixzz1lJFFZBo9

Testimoni rakan baik saya Puan Arnie
Last Friday saya poskan trial 30's Omega kat customer nie,
sbb ayah dia kena strok. Badan sebelah tak boleh gerak.
Disebabkan beli yg trial, mak dia nak jimat, beri Omega sebiji sehari jer pd ayahnya.Pagi ...tadi cust nie call lg, nak beli sebotol terus. Alhamdulillah, rupanya tangan ayah dia dah boleh gerak sket, dan dah ada improvement berbanding last week.
Sbb terharu dgr mak dia bagi jimat2 (sebiji sehari), tue yg dia belikan sebotol, so that ayah dia boleh consume 3 kapsul omega sehari.Salah satu punca stroke ialah kolesterol, kann... Omega the best utk fight kolesterol, compare dgn Lecithin...Ibarat, satu naik sampan & satu naik speed boat lah. "**

Pengalaman saya sendiri
Sebagai pengedar shaklee, saya juga turut tidak melepaskan peluang menikmati khasiat  omega guard.
Anak-anak saya sangat sukakan omega guard mereka siap minta kalau saya lupa berikan.
TETAPI untuk kanak-kanak tidak boleh diberi makan setiap hari.
(sila dapatkan cara pemakanan vitamin melalui pengedar shaklee anda)
Bagi anak-anak saya yang memang gemar makan sushi, mengunyah omega guard adalah seperti  mengunyah gula2x getah bagi mereka. Mereka sudah rasi dengan rasa fatty fish yang biasa di makan di kedai sushi. So tiada masalah dengan minyak ikan. Sesetengah budak tidak gemar rasa minyak ikan.
Tgk tu Abg Payih muka excited dpt kunyah " gula-gula fav" .
makanan yang berkhasiat kaya dengan khasiat minyak ikan dari laut dalam iaitu kaya dengan EPA & DHA.

grilled tenggiri by masterchef mr esqandar (^-^)/v

Semenjak saya terjebak dengan Dunia Nutrisi Ini,  saya mula memilih ikan sebagai hidangan lauk berbanding mengambil daging merah :) . Jom kenkawan lebihkan makan Ikan daripada daging merah .


Siapa yang sesuai mengambil Omega Guard:
1) Golongan Ibu Mengandung (Hanya dibenarkan setelah bulan ke 4 kehamilan ke atas )
2) Golongan pelajar seperti kanak-kanak , pelajar universiti , pelajar sekolah untuk mempertingkat perkembangan minda.Omega Guard (fish oil) pula sangat perlu untuk keperluan DHA otak terutama dalam membantu mempertajamkan minda dalam menghafal dan belajar di sekolah.*
3) Golongan dewasa berumur tak kira lelaki atau perempuan&golongan warga emas yang ingin mempertingkatkan kesihatan jantung .

------------------------------------------------------------------------------
Sila hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian dari saya sebagai Shaklee Independent Distributor anda.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya :-

          Mai Iskandar
Email : auntiekemai[@]gmail.com
SMS : 010-2755586
Fanpage : Mynutrisi  





No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...