// Shaklee Taman Equine Seri Kembangan: Masalah Mata Rabun dan Testimoni Carotomax Masalah Mata Rabun dan Testimoni CarotomaxShaklee Taman Equine Seri Kembangan

Masalah Mata Rabun dan Testimoni Carotomax

Hari ini saya ingin berkongsi pengalaman rakan saya yang rabun jauh makin pulih setelah mengamalkan suplemen semulajadi dari shaklee.
Jom kita tengok kisah Che Lin .

Sejak mengenali Shaklee, beliau telah mencuba Shaklee Carotomax (sebelum ini dikenal sebagai Beta Carotene, Vitamin A di dalam bentuk yang selamat). Alhamdulillah, dengan izin-Nya juga penglihatan beliau semakin baik.

Jom ikuti pengalaman Che Lin mengamalkan Shaklee CarotoMax:

Saya seorang yang rabun jauh dengan power spek beratus-ratus la jugak. pendek kata kalau tak bercermin mata tuh, memang sume nampak blur. kalau ada orang berada berdekatan sekitar 3,4 meter tuh, kompem tak nampak bijik mata dia. nampak bulat hitam je sekitar mata cam mata panda tuh. hehe~

Pertengahan february yang lalu, saja la saya mencuba carotomax sementelah mengikut review, ianya baik untuk kesihatan mata. apa yang saya baca dari buku dan internet, vitamin ni tak boleh menyembuhkan rabun tapi apa salahnya saya ambil supplement kan? kalau tak bertambah baik pon, at least maintain dengan power sekarang. memanglah teknologi perubatan skang ni dah canggih manggih, boleh buat operation mata lasik bagai tapi saya penakut bab-bab operation nih. masuk ER masa form 4 dulu kena jahit kat kening kes dicium bola hoki pon, dah seram sejuk sampai tukang jahit ingat saya dah pengsan even tak dibius. padahal terkaku sebab ketakutan nampak benang biru yang dia dok tarik-tarik kat kening bawah cahaya lampu! haha~

alhamdulillah selepas dua minggu consume carotomax ni, penglihatan agak baik daripada biasa. kalau sebelum ni, saya langsung tak nampak bunga pada langsir dalam bilik kalau berbaring atas katil. warna bunga dan tanah lebih kurang sama. yang membezakannya cuma bunga tu bunga timbul. tapi selepas ber-carotomax, saya boleh nampak bunga tersebut. siap pi bangun pegi kat langsir sebab tak caya. hehe~ memang sangat teruja lah nak ngabihkan botol yang pertama sebabnya selain daripada jarak penglihatan tanpa cermin mata bertambah baik, jeragat di muka pon semakin berkurangan. \(^-^)/

Masa balek ke kampung last week,

"mak rasa mata makin elok la. sebelum ni, kalau tengok lampu nampak pecah-pecah je. lepas makan vitamin A ni (carotomax), takde pecah-pecah dah."

Alhamdulillah. seronok dengar my mum dah jatuh chenta ngan carotomax. siap nak belikan untuk dua orang adik saya yang speckie itu :)

*Kredit kepada:
Saya Makan, Saya Dapat! & Rahsia Vitamin! & Genkimomma
Ramai yang bertanya kepada saya samada Shaklee mempunyai suplemen Vitamin A tak? Tidak kurang juga ramai yang jarang mendengar nama CarotoMax ini.

Jadi, bagaimanakah rupa Shaklee CarotoMax nie?

shaklee carotomax

Jom kita dengar pengalaman genkimomma tentang carotomax pula :
Sebelum ini saya memang pernah mengamalkan suplemen CarotoMax ini untuk kesihatan kulit dan sebagai anti-oksida (rujuk artikel, "Makanan Kulit Saya"). Tapi, saya tidak mengamalkan setiap hari, hanya 2-3 kali seminggu sahaja. CarotoMax nie merupakan di antara suplemen yang agak mahal di dalam rangkaian suplemen Shaklee, setanding dengan kualitinya!Namun, semenjak Vivix diperkenalkan ke Malaysia, saya menghentikan seketika pengambilan CarotoMax untuk mencuba Vivix pula.
Secara umumnya, Vitamin A (Shaklee Carotomax) ini boleh membantu:
  • - kesihatan retina mata (mengurangkan rabun)
  • - kesihatan tisu kulit
  • - kesihatan tulang
  • - pembentukan membran mukus
  • - pembentukan sel darah putih & sel darah merah
  • - mengekalkan sistem imunisasi badan yang sihat
Maka, sistem pertahanan di dalam badan bertambah baik. Insya Allah.
Masih mencari-cari suplemen Vitamin A yang selamat dan semulajadi?


Sila hubungi saya untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian dari saya sebagai Shaklee Independent Distributor anda.
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee, sila hubungi saya :-

     Mai Iskandar
*     Email : auntiekemai[@]gmail.com
*     SMS : 010-2755586
*     Fanpage : Mynutrisi  

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...